mandag 30. juni 2014

Litt vin i sommer?

La ut denne som inspirasjonsbidrag i Papirlosjen i går og tenkte at jeg kunne opplyse litt mer om hva jeg har brukt,samt gi dere en liten tutorial på disse vinskjulerne.
Inspirasjonsbidrag i Papirlosjen.
Her har jeg brukt lilla bazill som base.Mønsterarket er fra Magnolia og heter Peacock. Tekststempelet er fra Kort & Godt, den ovale diesen fra Spellbinders,fjærene og hjertetagen fra Magnolia.Har sprayet,inket og malt litt på fjærene for å få de slik som jeg ville.Har brukt litt Fran Tage embossing på hjertetagen,samt at den fikk en vinåpnercharms og hjerteperler på seg.For å bryte opp alt det lilla valgte jeg klar grønn silkebånd for å lukke den.En kan ikke se det på bildene,men har brukt små eyelets også der jeg trer båndet igjennom.

Det var denne...Vil du lage en selv?Florerer med maler på nett,men kanskje ikke alle er like lett å forstå?Jeg skal gjøre et forsøk på å forklare og er det noe du ikke forstår,så spør meg gjerne ;)


Tenkte jeg skulle vise en mer herreinspirert innpakning denne gang.En begynner med å score et 12x12 bazill for hver 4,5cm.Det vil si score på 4,5cm-9cm-13,5cm-18cm-22,5cm-27cm.Så snur du bazillen og scorer på 4,5cm og 24cm.


Dette er toppen av vinskjuleren,dvs der du scoret 4,5cm ned på bazillen.Om du er skikkelig pirkete så kan du måle og linjere opp midten før du klipper disse taggene.Her går det på øyemål.Siste tagg klippes helt bort.

Her er motsatt side.Klipp opp til brettekanten.Klipp vekk siste flippen.


Nå har jeg svertet kanter med Distress Vintage Photo,kuttet mønsterark 19cm x 4cm (6stk) Vær obs på retningen på mønsterarket når du kutter.Svertet alle kanter på mønsterarket også og laget hull i trekantene.Her kan du bruke eyelets i hullene.Jeg hadde rett og slett ingen sompasset til fargevalget mitt,så jeg lot være.

Lim sammen rundt før du begynner å lime bunnen.Personlig sverger jeg til flytende lim,men bruk det du føler deg mest komfortabel med.Jeg limer de flippene som står mot hverandre sammen. 

Til denne vil jeg ha en liten fot nede.Jeg har ikke slike dies (enda),så da lager jeg en sierkel med diameter på 5cm,rører ikke passeren og setter den ned hvor som helst på sirkelen,markerer,flytter til markeringen og markerer på nytt osv.

Når en da linjerer opp ska det se slik ut.Klipp ut.Noen foretrekker å ha disse endene/fotene doble,men dette er smak og behag .

Tungen rett i munnen og lim på!Da er den klar til dekorasjon ;)


Sånn ble min herreinspirerte vinskjuler.Fant et vintagebilde som jeg kuttet til og svertet.Rosetten er laget med Tim Holtz dies med litt tillegg,men slike klarer du å lage selv også.I midten har jeg brukt et stempel fra Kort&Godt( det står 100%mann)Knapper fra Ebay,Stjernetag fra Magnolia med tekst fra Kort&Godt (det står nyt dagen din) og litt papirpyntebånd fra Nille.Usikker på hvor mønsterarket kommer fra.

Den lilla jeg la ut som inspirasjonsbidrag i går og som du også ser øverst i innlegget her, er laget på akkurat samme måte,men er scoret på hver fjerde cm(4-8-12 osv) og er dermed smalere enn denne varianten.

Håper dette gav deg litt lyst til å leke med papir ;) 
Happy Scrapping !
Klem fra meg


4 kommentarer:

 1. Denne var stilig og må prøves ut. Takk for inspirasjon og tutorial:0)
  Klem fra Nancy

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du likte den ;) Ønsker jo at andre papirglade skal bli inspirert og ikke minst forstå framgangsmåten ;)Håper å få se din vinskjuler hos Papirlosjen?
   Klem fra meg ;)

   Slett
 2. Hei!
  Jeg prøvde malen din i går og den var veldig lett å forstå. Tusen takk for at du deler og inspirerer. ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du har prøvd den :) Er nok ikke min ide i utgangspunktet men kjekt å dele inspirasjon med andre papirkunstnere :)

   Slett